DDCgroup Logo

Data Kwaliteit.

Op basis van jarenlange ervaring bij grote- en middelgrote organisaties hebben onze “information scientists” methodes en tools ontwikkelt die zij toepassen om de datakwaliteit te verbeteren en in het verlengde daarvan de informatiekwaliteit. Additioneel; voor datamigraties betekent datakwaliteit een kortere doorlooptijd, een reductie van de kosten van jouw project en het belangrijkste; een optimale kwaliteit van de data en informatie binnen de nieuwe omgeving.

Kwaliteit: juiste data is essentieel voor juiste informatie, juiste besluitvorming en juiste uitvoering van de bedrijfsprocessen.

Methodiek.

Om de datakwaliteit binnen organisaties te verbeteren hebben we een methode ontwikkeld met vier stappen:

  • Get Ready©: deze stap geeft antwoord op de vraag hoe goed of hoeveel er verbeterd kan worden in de bedrijfs-IQ (informatiekwaliteit). De uitkomst geeft richting aan vervolgstappen.
  • Get Clean©: is een eenmalige actie op projectbasis om de data op te schonen en het inrichten van de Stay Clean fase die hierna moet komen. Met andere woorden om “Clean” te blijven.
  • Stay Clean©: ondersteunt om de ingerichte, schone omgeving ook zo te houden door continue aandacht voor dit proces. Belangrijk is dat in deze fase governance is ingericht. Wie is waar, wanneer voor verantwoordelijk. Cruciaal om jouw investering te laten renderen.
  • Get Flexible©: is de implementatie van workflows en het gecentraliseerd aansturen van Data Management om beter in te kunnen spelen op de veranderende organisatie en de impact daarvan op de datakwaliteit.

Optioneel is Get Indigo©: INDIGO staat voor INtegraal Data- en Informatie Governance en ondersteunt het proces en maakt met name governance mogelijk in al zijn facetten.

Meer weten?

Neem dan nu contact op met Jan

Of laat je emailadres achter, dan nemen wij contact met jou op.

Contact
Jan Huijgers
Jan Huijgers
Consultant
+31 (0)6 55156801
Hans Giesbers
Hans Giesbers
Relatiemanager
+31 (0)6 20 488531